Prenumerera på vårt NYHETSBREV och få rabattkod på 5%!

Trägolv

Från stock till färdig produkt: Svenskt snickeri med teknik från Wood-Mizer

”Att arbeta med sin hobby ger oändligt med timmar av skoj. Jag lever som i en dröm.” Det säger Rasmus Ström från sin snickeriverkstad Ädelsnickaren i Falköping. Rasmus använder utrustning från Wood-Mizer, såsom den fyrsidiga hyvel-/fräsmaskinen MP260 ...

Hans Larsson i Sverige tillverkar specialvirke med sin hyvel-/fräsmaskin MP360

”Virket de säljer i bygghandeln är dyrt, därför letar folk efter sätt att köpa det billigare. De ringer mig, så framställer jag allt möjligt åt dem – golv, vägg- och takpanel, till och med specialfräst virke till k-märkta hus. Till dessa kvalitetsprodukter använder jag stockar från 200 år gamla skogar”, förklarar Hans Larsson, sågare och snickare från Vansbro.

Sågning av robinia i Ungern

Inte långt efter att Columbus hade upptäckt den nya världen började européerna beställa exotiska amerikanska växter till sina trädgårdar. År 1601 planterade den franske kungen Henry IVs kungliga trädgårdsmästare en liten robiniaplanta. Nu 420 år senare är det trädet det äldsta i Paris!

Svensk projektledare får utlopp för kreativiteten med specialbeställda trägolv

Nils Ohlin arbetar heltid som projektledare, på fritiden sköter han samtidigt en växande verksamhet som producerar specialbeställda trägolv av hög kvalitet.