Prenumerera på vårt NYHETSBREV och få rabattkod på 5%!

Lantbrukare

Sågning, osttillverkning och gårdsturism i de slovenska alperna

En slovensk lantbrukare berättar om livet i hans bergsby, varför de bestämde sig för att köpa ett sågverk och hur det nu hjälper lokalsamhället.

Hur en italiensk sågverkare gör för att tjäna mer pengar på varje stock

Marco Marcante från norra Italien säger att han kan fyrdubbla värdet på sina råa stockar genom att såga dem till specialbeställt virke med sitt Wood-Mizer LT15.

Det finska bidraget till framgången med träbearbetningsprodukter

Wood-Mizers framgångssaga börjar med två geniala ingenjörer som bestämde sig för att dela sin innovativa idé om ett portabelt sågverk med resten av världen. De kom på ett smart, effektivt och billigt sätt att omvandla stockar till virke, så att det skulle bli mer lättillgängligt för alla att bygga med trä. Fler än 100 000 människor har förlitat sig på den här maskinen och använt den för att framgångsrikt bygga sina företag eller utöva sina hobbyer.

Sågverksarbete på en ekologisk bondgård i de schweiziska Alperna

Denna bergsbelägna ekologiska bondgård går bara att nå via bergståg, så ägaren av bondgården köpte ett litet LT15-sågverk för att kunna använda sitt eget trä och inte vara beroende av transporter. ”Jag heter Heini Hutter. Jag bor på Mount Rigi i Schweiz och jag sköter en ekologisk bondgård här på berget med getter, kor och får. Jag har varit här i tio år nu. Bondgården är unik, för man kan bara nå den genom att ta bergståget eller vandra upp för leden.”