IT

Italienskt familjeföretag inom vedbranschen diversifierar sina tjänster och ökar vinsten med sågverket LT70

Ungefär 50 km nordost om Rom startade Stefano Chinis farfar ett familjeföretag 1929, som sålde handklyvna järnvägsslipers. Stefanos far växte upp i träbearbetningsindustrin, och genom hårt arbete lyckades han bygga ett framgångsrikt vedföretag. Stefano började leda verksamheten fullt ut 2007. Som en tredje generationens ägare funderar han redan på hans egen sons framtid inom familjeföretaget.

Hur en italiensk sågverkare gör för att tjäna mer pengar på varje stock

Marco Marcante från norra Italien säger att han kan fyrdubbla värdet på sina råa stockar genom att såga dem till specialbeställt virke med sitt Wood-Mizer LT15.

Hållbar skogsförvaltning för lokala samhällen i Italien

Under de senaste 20 åren har Alta Val di Suza skogskonsorti i Turin, Italien, förlitat sig på Wood-Mizers sågverk för att uppnå två mål med hållbar skogsförvaltning – att skydda miljön och att på ett effektivt sätt använda råvirke.

Från skogsbränder till ekonomisk återupplivning: Hur ett sågverk från Wood-Mizer hjälper till att återuppbygga en Italiensk stad

Fyra år efter skogsbränderna i Val di Susa-dalen vid gränsen mellan Italien och Frankrike läker det lokala kooperativet La Foresta skogssår genom att tillföra värde till trä i alla dess former.

Slöjd: träskedar och trätallrikar – en italiensk familj håller liv i traditionerna

För familjen Peretti är trä en viktig del av tillvaron, lika viktig som luft eller vatten. Trä har varit deras försörjning i mer än ett halvt sekel och är det traditionella hantverket för folket i dalen där de bor.

Ett mobilt sågverk kan spara pengar vid timmertransport

”Vi behöver inte längre någon traktor för att släpa ut stockarna ur skogen och inte heller någon lastbil för att leverera virket hem till kunden”, säger de italienska bröderna Geronazzo som har skaffat ett mobilt sågverk.