Prenumerera på vårt NYHETSBREV och få rabattkod på 5%!

SE

Två bröder från Sverige driver framgångsrikt ett eget bygg- och snickeriföretag

Göran och Lennart Ståhl tillverkar träbearbetningsprodukter och förser lokala husbyggarkunder i Sverige med kvalitetsvirke. Bröderna förlitar sig främst på verktygen och maskinerna från Wood-Mizers träbearbetningssortiment, däribland den fyrsidiga hyvel-/fräsmaskinen MP260 och dimensionshyveln MP160.

Hans Larsson i Sverige tillverkar specialvirke med sin hyvel-/fräsmaskin MP360

”Virket de säljer i bygghandeln är dyrt, därför letar folk efter sätt att köpa det billigare. De ringer mig, så framställer jag allt möjligt åt dem – golv, vägg- och takpanel, till och med specialfräst virke till k-märkta hus. Till dessa kvalitetsprodukter använder jag stockar från 200 år gamla skogar”, förklarar Hans Larsson, sågare och snickare från Vansbro.

Wood-Mizers sågverk och träbearbetningsutrustning hjälper till att utveckla den svenska träförädlingen

Vårt land är ett land med anrika träbearbetningstraditioner där vi tar väl hand om den skog som täcker två tredjedelar av vår landyta. Vår skog är välskött och träbearbetningsindustrin har en ledande roll i Sveriges ekonomi. Otaliga skogsbrukare, sågverkare och snickare över hela Sverige förlitar sig på utrustning från Wood-Mizer för att framgångsrikt driva sina träföretag.

Att lära sig arbeta i trä med Wood-Mizer – i Sverige

”Det bästa med att arbeta med trä är att man aldrig blir fullärd. Man har alltid något problem att lösa, även om man har många års erfarenhet. Låt oss säga att du tillverkar en speciell profil åt din kund – du vet aldrig om det kommer att bli bra. Det är en underbar känsla när det blir precis som man tänkt sig”, säger David.

Svensk projektledare får utlopp för kreativiteten med specialbeställda trägolv

Nils Ohlin arbetar heltid som projektledare, på fritiden sköter han samtidigt en växande verksamhet som producerar specialbeställda trägolv av hög kvalitet.