Prenumerera på vårt NYHETSBREV och få rabattkod på 5%!

Artiklar

Nytt sågverksföretag i Thailand fokuserar på ROI

Ett biomassaföretag utökar sin pallproduktion med nya sågverk som ger bättre ”return on investment” (ROI) än gamla maskiner.

Tillverkning av skärbrädor av ändträ i Kanada

Larch Wood Canada håller till på Cape Breton Island i Nova Scotia och producerar handtillverkade skärbrädor av ändträ från lärk. Larch Wood specialiserar sig på skärbrädor av ändträ från lärk på grund av dess vackra färg och ådring, men också för att de är hållbara och har en självreparerande skäryta.

Sågverkslinjen Wood-Mizer förbättrar produktiviteten avsevärt för lastpallstillverkare

Produktionseffektivitet är en av de viktigaste faktorerna som avgör framgång i lastpallsindustrin och för Mr. Jan Zawada har produktionseffektiviteten ökat dramatiskt med en ny sågverkslinje från Wood-Mizer med breda band. Och hans plan för kommande förbättringar är långt ifrån färdig än.

Första installationen av klyvsågen HR250 i Polen: En palltillverkare rapporterar imponerande produktionsförbättringar

Familjeföretaget AMESKO tillverkar pallar och annat träemballage i den polska byn Szczytkowice. Företaget rapporterar ökad effektivitet som följd av installationen av nya klyvsågen HR250 i sin produktionslinje – en klyvsåg med dubbla blad.

Svensk projektledare får utlopp för kreativiteten med specialbeställda trägolv

Nils Ohlin arbetar heltid som projektledare, på fritiden sköter han samtidigt en växande verksamhet som producerar specialbeställda trägolv av hög kvalitet.

Sågverksarbete på en ekologisk bondgård i de schweiziska Alperna

Denna bergsbelägna ekologiska bondgård går bara att nå via bergståg, så ägaren av bondgården köpte ett litet LT15-sågverk för att kunna använda sitt eget trä och inte vara beroende av transporter. ”Jag heter Heini Hutter. Jag bor på Mount Rigi i Schweiz och jag sköter en ekologisk bondgård här på berget med getter, kor och får. Jag har varit här i tio år nu. Bondgården är unik, för man kan bara nå den genom att ta bergståget eller vandra upp för leden.”

Ny Video! Var Den Första Att Se – Sågverkarens Löfte!

Efter att ha arbetat med trä sedan ung ålder och sedan fortsatt med sin bror och son, berättar en sågverkare om sin resa genom livet som sågverkare, och ger ett löfte som...

30 Års Sågning I Wales Med Fem Wood-Mizer-Sågverk

Det är svårt att tro, men David Jones, en bonde från den lilla byn Bala i norra Wales, förberedde sig för en helt annan karriär. ”Efter skolan ville jag prova något annat än...

Thailändskt Palltillverkarföretag Fördubblar Sin Produktivitet Tack Vare En Klyvsåg Från Wood-mizer

En modern pallfabrik i Thailand ersatte två vertikala bandsågar med en klyvsåg från Wood-Mizer och fördubblade därmed sin sågproduktivitet.

Handsnickrade Zen-stolar i Japan

Vid foten av Mount Fuji i Japan skapar den världsberömda snickaren Tak Yoshino unika stolar för hand, stolar som främjar en korrekt och hälsosam hållning genom design som kommer ur zentraditionen. Hans stolar har blivit berömda över hela världen och allt fler snickare lär sig japanskt snickerihantverk av Tak. Som ett resultat av det håller han just nu på att bygga en snickarskola med hållbart skördat timmer från hans egen skog.

Artiklar 71 till 80 av totalt 90