USA

Nelson Wood Shims rapporterar en 30 till 50 procentig ökning av kapaciteten med det senaste sågsystemet TV6000/MR6000

Nelson Wood Shims i Minnesota, USA, är Nordamerikas största tillverkare av högkvalitativa träkilar, som de säljer över hela landet. Företaget investerade nyligen i ett nytt sågverkssystem för att maximera avkastningen och samtidigt minimera investeringar och driftkostnader.

Sågning av virke till stugor i Michigan, USA

Steve Kesti, ägaren av Backwoods Lumber Company som ligger i Michigan, blev intresserad av träbearbetning redan i barndomen. ”Ända sedan jag var barn har jag alltid velat bygga en stuga i skogen”, minns Steve. Hans far var snickare och efter att ha tagit en snickerikurs i gymnasiet följde Steve i sin fars fotspår och blev själv snickare. ”Jag har arbetat som snickare tills jag så småningom började bygga hus åt andra människor”, säger Steve.

Hur man bygger en magisk släde åt jultomten

Spoiler: det krävdes kreativitet, ett mobilt sågverk från Wood-Mizer, poppelträ och lite magi. Gregg Turk använde sig av sina färdigheter som snickare och sitt portabla sågverk från Wood-Mizer för att bygga en helt otrolig ny träsläde åt jultomten.

Fascinerande sågverksprojekt: Mulberry Chapel – ett kapell byggt på en gård i Georgia, USA

Under de senaste 20 åren har George Coker drömt om och planerat det perfekta tillskottet till sin gård i Carnesville, Georgia. Att bygga ett kapell på egendomen skulle vara ett idealiskt sätt att utöka fastighetens möjligheter.

Trädhus byggt av mesquite-trä i Arizona, USA

Södra Arizonas ökenlandskap domineras av mesquite-träd – buskiga, sällsynta träd som är härdiga överlevare i tuffa miljöer. Det naturligt slingriga, kompakta mesquite-trädet från Sonoraöknen inspirerade Arthur och Valerie Flores till att för 20 år sedan starta företaget Tumacacori Mesquite Sawmill i Tumacacori, Arizona.

En ny ekonomi växer fram ur fallna och döende stadsträd

New York Heartwoods är ett kvinnoägt socialt företag i Warwick, New York. Företaget grundades 2010 med uppdraget att regenerera skogens vitalitet och maximera värdet av döende och fallna stadsträd. En av företagets medgrundare, Megan Offner, delar sin vision om nya marknadsnischer som skapas ur denna nya, framväxande ekonomi.

Ken bygger leksaksbilar åt ”Operation Christmas Child” i USA

Förra året byggde Ken 10 000 leksaksbilar av omkullblåsta hybridpopplar och vita tallar från hans egendom. Varför gjorde han så många kan man undra. För att fylla skolådorna från Operation Christmas Child, så klart!

Spännande projekt från USA: Ett Ford bilmuseum i form av ett vintage-garage

American Ford Car Club har byggt ett museum i form av ett trägarage från tidigt 1900-tal.

Mobil soldriven torkkammare skyddar virket mot insekts- och vattenskador

Lantbrukaren Nathan Brown från North Carolina i USA tröttnade på att splintbaggar förstörde virke han lade ut för att lufttorka, så han bestämde sig för att bygga en soldriven torkkammare.

Byggandet av Noas ark

Ett av Wood-Mizers minsta sågverk användes till att såga 50 % av virket till världens största fristående träramskonstruktion – en rekonstruktion av Noas ark i biblisk storlek.

Ny Video! Var Den Första Att Se – Sågverkarens Löfte!

Efter att ha arbetat med trä sedan ung ålder och sedan fortsatt med sin bror och son, berättar en sågverkare om sin resa genom livet som sågverkare, och ger ett löfte som...

Gör det själv: rustik diskho och bänkskiva I trä

Många ägare av Wood-Mizer-maskiner skapar unika inredningsprodukter i trä. Eric Means är en av dem som tycker om att skapa saker själv. När ett svart valnötsträd med en...